Fietstaxi voor groen kinderdagverblijf Sam&pluk

Fietstaxi voor groen kinderdagverblijf Sam&pluk

Op woensdag 19 mei nam Sam&pluk haar nieuwe vervoersmiddel in gebruik, de GoCab. Er kunnen maar liefst acht kinderen veilig vervoerd worden in deze fietstaxi met elektrische trapondersteuning. Vooral de peutergroep zal nu nog vaker van het bos en andere mooie locaties in de buurt genieten.

Kinderdagverblijf Sam&pluk in de Vijfhoek draagt het Kwaliteitskenmerk Groene Kinderopvang. Zo is er een natuurlijke ontdektuin, een waterpomp, zandbak en een buitenkeuken en heeft de opvang buitenbedjes ter beschikking. Daarnaast gaan de groepen graag op pad, bijvoorbeeld naar de Ulebelt, een speeltuin of het bos. “Met een groep peuters op pad gaan, kan een beste uitdaging zijn,” zo vertelt pedagogisch medewerker Chantal Hulleman. “Met de GoCab zijn uitstapjes makkelijk haalbaar en vinden de kinderen de rit al een uitje op zich! Uitstapjes zijn plezierig en vullen ons activiteitenaanbod aan.” In de GoCab zitten de kinderen veilig en kunnen peuters goed om zich heen kijken.

Op dinsdag 18 mei vierde Sam&pluk de Dag van de Groene Kinderopvang. Een dag later ging het feest door met de ingebruikname van de fietstaxi. “De GoCab is een ‘groen’ vervoersmiddel en brengt ons naar de mooie groene plekken in Deventer, hij past dus helemaal bij wie we zijn en waar we voor staan,” aldus Hulleman. “De kinderen kunnen niet wachten en wij evenmin!”

De peutergroep is altijd op zoek naar een leuke plek om een kijkje te nemen achter de schermen, zoals een boerderij, de politie of een bakker. Heeft u zo’n leuke plek die de peuters via de fietstaxi mogen bekijken? Dan horen we het graag! Mail ons via: kdv.pluk@samenko.nl of bel: 06-83651243.