Peuterspelen

Lekker spelen, leren en ontdekken!

Peuterspelen is niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam! Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelt je kind het hele jaar door aan de hand van thema’s. De ene keer gaat het bijvoorbeeld over ‘familie’ of ‘verkeer.’ De andere keer over ‘ziek zijn’ of ‘zomer.’ Bij al die thema’s horen leuke liedjes, activiteiten en taalspelletjes. Op een speelse manier wordt je kind langzaam voorbereid op de basisschool. Zo is de overstap straks minder groot.

Peuterspelen Deventer

In iedere wijk van Deventer hebben wij locaties, dus er is altijd wel een peuterspeellocatie bij je in de buurt. Peuters komen minimaal twee dagdelen per week en – afhankelijk van de beschikbare plaatsen – kun je zelf aangeven op welk dagdeel je dochter of zoon komt spelen.

VVE-toeleiding

Peuterspelen met of zonder VVE biedt gelijke kansen voor alle kinderen binnen de Gemeente Deventer. De (VVE)-Toeleiders gaan langs bij de ouders en komen niets halen, maar brengen. Hier nemen ze de tijd voor, naar gelang het nodig is. Iedere persoonlijke situatie heeft een andere behoefte, waar de toeleiders op inspelen. Het kan hierbij gaan om samen met ouder een passende peuterspelen te zoeken en even te helpen bij de inschrijving, uitleg te geven over het verschil tussen de KinderOpvangToeslag of een Gemeenteplek. Aan een gemeenteplek is te allen tijde een wederkerigheid verbonden. Ook hierbij kunnen de toeleiders u helpen en wordt er altijd gekeken naar waar de interesse van de ouder ligt. Mocht u niet in staat zijn om aan de wederkerigheid te voldoen dan kan er gekeken worden wat wel mogelijk is. Indien u, als ouder, een gegronde reden hebt om niet aan de wederkerigheid te kunnen voldoen kunnen de toeleiders een wederkerigheid op maat afgeven gedurende een (on)bepaalde periode. Maar altijd in overleg met u, als ouder.

Indien nodig kunnen de toeleiders de ouders ook toeleiden naar onder andere Geldfit (zicht krijgen op de financiële situatie of aanvragen van kinderopvangtoeslag) de VoorleesExpress, Basisvaardigheden (taalaanbod Bibliotheek Deventer), Mantelzorg, Voor Elkaar Team, Match&Connect, Home-Start, Speelinloop (van 0-2 jaar in afwachting tot het kindje is geplaatst op peuterspelen) Deventer Doet (vrijwilligers aanbod), ouder attent maken op de mogelijkheid tot actieve betrokkenheid op onder andere de peuterspelen, basisschool, sportclub, vereniging et cetera. Al deze mogelijkheden kunnen een vorm van wederkerigheid zijn. Dit kan ten goede komen aan uzelf en/of de maatschappij.

Contactgegevens Toeleiders (VVE):

  • Fanny Verschuur: 06-17284990
  • Sophie van Veelen: 06-57929923

Of bereikbaar via toeleiders.vve@rastergroep.nl

Kijk voor meer informatie over VVE-toeleiding op Rastergroep of neem een kijkje op de Facebookpagina van onze VVE-toeleiders Fanny en Sophie.

Tegemoetkoming in de kosten

Peuterspelen valt onder de wet Kinderopvangtoeslag. Ouders kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen bij de Belastingdienst. Komt u hiervoor niet in aanmerking? Dan vergoedt de gemeente Deventer deze kosten. Lees hier alle informatie over de kinderopvangtoeslag en de vergoeding van de gemeente Deventer.

Interesse?

Je bent van harte welkom voor een rondleiding. Die vraag je eenvoudig via onderstaande link aan of bel ons: 0570 -85 71 00. Graag tot binnenkort!

Rondleiding

Onze peuterspeellocaties: