Gezonde leefstijl

Jong geleerd is oud gedaan

Een gezonde leefstijl vinden wij erg belangrijk. Goede voeding, veel bewegen, een gezond klimaat waarin je kind zich volop kan ontwikkelen. Het zijn belangrijke pijlers binnen onze opvang. Én…jong geleerd is oud gedaan! Als je kind opgroeit met een verantwoorde leefstijl, is de kans groot dat hij of zij dit op latere leeftijd voortzet.

Gezonde menukaart

Op onze locaties werken we met een ‘gezonde menukaart.’ Pedagogisch medewerkers weten zo precies wat je lichaam nodig heeft en wat niet. En wat de juiste hoeveelheden zijn. We proeven telkens iets anders. Hoe smaakt humus? Rucola, is dat lekker? Huttenkäse, wat vind je daarvan? Lust je deze thee? Fruitwater, mmm…

Jouw kind komt in aanraking met verschillende producten. Spelenderwijs – en samen met vriendjes – ontwikkelen kinderen hun smaakvermogen. Het samen eten op de dag is altijd een vertrouwd – en vooral gezéllig – moment op de dag.

Onze ‘gezonde leefstijl’ gaat niet alleen over gezonde voeding, maar ook over het belang van bewegen met de kinderen. Iedere dag spelen we buiten waar je kind volop beweging krijgt. En denk ook aan wandelingen, dansen, beweegspelletjes en sporten. Bewegen is gezond én gezellig!

Onze pedagogisch medewerkers zijn allemaal deskundig op het gebied van een gezonde leefstijl.

Beleid gezonde leefstijl