Over ons

Wat we doen en waar we voor staan

Over ons

Met passie en betrokkenheid verzorgen wij al ruim 30 jaar de opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar. In Deventer hebben wij zeven kinderdagverblijven verspreid over de stad, zestien buitenschoolse opvang locaties en vijftien
peuterspelen locaties. Kijk hier voor een overzicht van al onze locaties.

Sam&ko staat voor ‘samen kinderopvang’. Samen spelen, samen leren, samen ontwikkelen en vooral samen plezier maken. Dat vormt de basis voor ons Pedagogisch beleid. Een stabiele wereld creëren met structuur en veiligheid, waardoor je kind de vrijheid voelt om zich te ontwikkelen in zijn/haar tempo.

Lezen

Lezen doen we heel graag. Al onze locaties zijn vernoemd naar helden uit kinderboeken. Lezen prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling van kinderen.

Thema’s

We werken het hele jaar door met thema’s op het kinderdagverblijf, peuterspelen en de buitenschoolse opvang. Dit zijn thema’s die aansluiten op het jaargetijde of bijvoorbeeld een feestdag waardoor kinderen steeds meer ontdekken over de wereld. Daarbinnen hebben we op een speelse manier aandacht voor de algemene ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van taal. Ook besteden we met elkaar aandacht aan een gezonde leefstijl.

Overtuigingen

Onze overtuigingen over hoe we met elkaar omgaan:

  • Ieder mens is uniek en is dat met zijn/haar eigen kwaliteiten.
  • Iedereen is gelijkwaardig en ieders bijdrage wordt gerespecteerd.
  • Ieder mens is competent en krijgt ruimte zich te ontwikkelen.
  • Iedereen is betrokken, gemotiveerd en neemt zijn/haar verantwoordelijkheid.
  • Vertrouwen, openheid en oprechtheid zijn.

We doen het samen!

Maatschappelijke kinderopvang

Sam&ko onderscheidt zich in Deventer als aanbieder van ‘maatschappelijke kinderopvang’ zonder winstoogmerk. De opbrengsten blijven binnen de organisatie en worden ingezet voor investeringen die de kwaliteit van de medewerkers en de kinderopvang ten goede komen.

Sam&ko en Raster Groep

Sam&ko is onderdeel van Raster Groep. We geloven in de talenten van alle inwoners, de kracht van sociale verbinding en samenwerking, in buurten waar iedereen mee kan doen en zich gewaardeerd voelt. We vinden en ervaren dat de verbinding tussen kinderopvang en welzijn bijdraagt aan sterkere buurten. Raster is in verbinding met inwoners van jong tot oud, zo ook met kinderen en hun ouders. Ook spelen wij met deze verbinding in op ontwikkelingen als de brede school en nieuwe kindcentra.