Spetterend het nieuwe schooljaar in!

Spetterend het nieuwe schooljaar in!

Als Sam&ko staan wij voor lekker buiten zijn, genoeg bewegen en plezier maken. Daarom vierden we vorige week donderdag 16 september de ‘Sam&ko Spetterdag’!

Een sport- en speldag voor alle opvanggroepen met als thema Water. Onze enthousiaste BSO-medewerkers hadden speciaal voor deze dag allerlei activiteiten uitgewerkt voor de BSO-groepen en er was ook voor onze jongere spetteraars van alles te beleven.

De jongste peuters waren binnen en buiten aan het spetteren met verf, speelden met modder en water en we schminkten waterdieren. De oudere peuters waren bezig met water en een kwast, liepen een waterparcours of speelden estafette. Op andere locaties lazen we samen het boek ‘De mooiste vis van de zee’ en beplakten we daarna prachtige vissen.

Buiten werd heerlijk gespeeld met de bootjesbaan, met paraplu’s én met waterspuiten! We verfden met water en hadden veel plezier tijdens het bellenblazen. Natuurlijk genoten we op deze mooie zonnige dag ook nog van een ijsje.

De BSO-groepen koppelden het waterplezier nog aan een belangrijk initiatief, zij vierden de Spetterdag met de regenboogijsjes van Pleun. Hiermee steunen zij haar doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Meer daarover vind je op de website meadow-deventer.nl/pleuns-regenboogijsje en de Facebookpagina van Meadow: @deventerstadsstrand. Bekijk ook het filmpje hieronder.

We kijken met elkaar terug op een bijzonder leuke en geslaagde dag. Volgend jaar weer?!