Van Notting Hill tot Montmartre

Van Notting Hill tot Montmartre

We blijven de fantasie van kinderen ook op de vakantie-bso graag prikkelen en stimuleren! Daarom én om het vakantiegevoel bij de kinderen vast te houden of om dit juist op te roepen bij de kinderen die niet op vakantie gaan, zorgen de pedagogisch medewerkers weer voor originele activiteiten. Zo reizen de kinderen van de vakantie-bso op Sam&koos er deze zomer vrolijk op los. Ze bezochten iedere week een ander land in Zuid- en West-Europa. Kijk en lees je mee hoe deze reis is verlopen?

Toerist in eigen land

De eerste week waren we toerist in eigen land. We bouwden dijken en dammen, deden Staphorster Stipwerk en beschilderden Delfts Blauwe bordjes. Én aten heerlijke echt Hollandse kaasblokjes. Maar wat vooral niet mocht ontbreken was een fotoshoot in Volendam. In traditionele klederdracht natuurlijk!

Doedelzak en boomstam werpen

In de tweede week staken we de Noordzee over naar de Schotse Hooglanden. Per bakfiets gingen we op zoek naar het Monster van Loch Ness. Onderweg maakten we kennis met typisch Schotse gewoonten zoals de doedelzak en de Schotse rok. Ook deden we mee aan de Highland Games met super stoere onderdelen als kogelslingeren en boomstam werpen. En in Notting Hill zetten we om klokslag 16 uur ‘de kettle on’ om vervolgens een kopje Engelse thee te drinken 🙂

Jeu de Boules

In week 3 bezochten we Frankrijk waar we gingen buurten bij Montmartre, de bekende kunstenaarswijk in Parijs. De kinderen deden de kunstenaars na en schilderden het ene portret na het andere. Verder bakten we croissants, bouwden de Eiffeltoren na met satéstokjes en mozaïek, speelden Jeu de Boules en maakten een foto bij een van de mooiste kastelen langs de rivier de Loire.

De komende weken staan Spanje, Duitsland en Italië nog op ons reisprogramma.