Verbinding en aandacht tijdens alternatieve Wandel3daagse

Verbinding en aandacht tijdens alternatieve Wandel3daagse

In week 25 vond traditiegetrouw de Wandel3daagse van Sam&ko plaats. Omdat er vanwege coronamaatregelen geen vrijwilligers of ouders mee konden helpen, werd een alternatief plan bedacht. De Wandel3daagse werd een wandelochtend met als bestemming een groep bewoners. Immers kunnen veel mensen in coronatijd wel wat extra aandacht en verbinding gebruiken.

Zelfgemaakte bloemen
Zo kwam het dat er tussen 21 en 25 juni meerdere groepen van in totaal zo’n 350 peuters op pad gingen met zelfgemaakte bloemen, tekeningen, een versierde plant of andere cadeautjes. Bewoners op locaties als Zorggroep Solis, Zorgcentrum Spikvoorde en De Parabool werden vereerd met een gezellig bezoekje. Dat leverde een enorm leuke uitwisseling op tussen de kinderen en de bewoners.

“Wanneer komen jullie terug?”
Eén van de organiserende pedagogisch medewerkers, Marloes Jansen, gaf aan dat het een enorm succes was. “De ouderen van Zorgcentrum Spikvoorde waren enorm verrast door het bezoekje.” De peuters van Sam&billy hadden een zelfgemaakt schilderij mee, net als kanjerkoeken met een kaartje. Er werd zelfs gedanst op kinderliedjes die de bewoners nog kenden van vroeger en waar ze enthousiast op meeklapten. “Eén bewoner vroeg ‘Wanneer komen jullie terug?’”

Plezier in bewegen
De Wandel3daagse is een alternatief voor de avond4daagse, waar peuters uiteraard nog te klein voor zijn. De kleintjes genieten van het gezellig samen wandelen en liedjes zingen. Bij Sam&ko vinden we het stimuleren van gezonde voeding en het bevorderen van beweging belangrijk. Dit is één van de manieren om jonge kinderen op een speelse, aantrekkelijke manier het plezier in bewegen mee te geven. Net als bij een avond4daagse werden de peuters ook dit jaar beloond met een medaille.